Peştele gras, pe lângă aportul de iod şi fosfor, este bogat în acizi esenţiali omega-3, fundamentali pentru o bună funcţionare a neuronilor.
Nucile, migdalele şi celelalte fructe oleaginoase, alături de seminţe şi uleiuri vegetale sunt sursa alimentară de vitamina E antioxidantă, care consumată regulat menţine acuitatea mentală la bătrâneţe.
Afinele limitează acumularea de radicali liberi în creier şi previn pierderile de memorie legate de vârstă.
Prunele uscate şi fructele deshidratate (smochine, caise, stafide) conţin bor, un oligoelement benefic existent în cantităţi infime în organsim. O cantitate de 3 micrograme de bor zilnic poate creşte cu 10% nivelul de atenţie şi capacitatea de memorare.
Morcovul, citricele şi toate fructele sau legumele de de culoare portocalie, galbenă, verde sau roşie sunt bogate în betacaroten şi vitamina C. Aceste substanţe antioxidante întârzie îmbătrânirea cerebrală.
Răzvan Sava